gallery/index

В периода 28.05.2018 г. – 31.05.2018 г. бе проведено работно посещение в Чехия, в което взеха участие представители на: екипа за управление на проекта, Община Червен бряг, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" – Плевен и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Червен бряг.

 

Чешкият партньор организира Работна дискусия в Оперативен щаб на Главно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерство на вътрешните работи на Чехия, където участниците бяха посрещнати и приветствани от бригаден генерал Драхослав Риба - генерален директор на Пожарна спасителна служба на Чешката република.

 

На срещата бяха представени основните цели и дейностите на проекта, както и резултатите, които ще бъдат постигнати. 

Представители на министерството презентираха пред българската група спасителни методи за наводнения в Република Чехия и видовете мобилни водни прегради, които се използват.

 

Представителите на Община Червен бряг се включиха и в практическо обучение в поделение на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Ихлава, Чехия, включващо демонстрация на мобилни водни прегради в реални условия.